A generálkivitelezés előnyei

Egy új ház felépítése rengeteg nehézséggel jár, de a generálkivitelezés során minden terhet levesznek rólunk.

Ezért előnyös a generálkivitelezés

A generálkivitelezés, mint szakmai kifejezés alig pár éve jelent meg a hazai építőiparban, emiatt sokan idegenkedve tekintenek rá, holott korábban is voltak kulcsrakész házak tervezésére és építésére szakosodott vállalkozások, csak a központi személyt többnyire főkivitelezőként ismertük. A névváltoztatás, illetve a fogalom kevésbé egyértelmű mivoltából kifolyólag sokan nem is tudják, hogy egy generálkivitelező milyen sok stresszes feladatot levehet a vállunkról egy ingatlan felépítése során, éppen ezért úgy határoztunk, hogy összegyűjtjük, melyek a generálkivitelezés legfontosabb előnyei.

Gyorsabb és egyszerűbb építkezés

A legtöbb ember általában úgy áll neki építkezni, hogy fogalma sincs arról, mire vállalkozott. Az elhatározás és a szükséges pénz előteremtése ugyanis kis túlzással a folyamat legkevésbé stresszesebb vagy nehezebb része! A tényleges munkálatokat megelőző, rengeteg várakozással és idegeskedéssel járó terveztetési és engedélyeztetési folyamatok, majd a tényleges építkezési munkálatok során a vállalkozókkal való állandó egyeztetések és konfliktusok kezelése lesz csak igazán embert próbáló feladat.

Egy építkezés ugyanis az idegek harca a türelemmel és a kitartással, amit a generálkivitelezés során egy központi személy, esetünkben a generálkivitelező teljes egészében levesz a vállunkról. Nekünk tehát gyakorlatilag csak el kell mondanunk a terveinket és az elképzeléseinket, alá kell írnunk a szükséges papírokat, majd ő ezzel a felhatalmazással mindent elintéz helyettünk, így igény esetén mi már csak a kulcsrakész, befejezett, beköltözhető házat látjuk viszont. Az építkezés ezzel nemcsak egyszerűbb lesz, hanem a generálkivitelező kiterjedt kapcsolatrendszere miatt több hónappal fel is gyorsíthatjuk a folyamatot!

A generálkivitelezés előnyei

Pontosabb tervezés a költségekkel

Ha először kerülünk bele az építkezés útvesztőjébe, gyakorlatilag egy végtelen fekete lyukban találhatjuk magunkat, hiszen egy rossz engedély, egy félreértelmezett jogszabály vagy egy rossz vállalkozó választása miatt akár milliókat is kidobhatunk feleslegesen az ablakon. A generálkivitelezés esetén ilyen nincs! Bár nyilvánvaló, hogy a kivitelezőnek is megvannak ilyenkor a maga költségei, azonban messze nem olyan sok, mint egy elrontott engedély orvoslásának vagy egy rosszul választott vállalkozó utáni javítási és helyreállítási munkának. Nem mellesleg a generálkivitelezés során adva lesz a komplett büdzsé, amiből a háznak A-tól Z-ig fel kell épülnie, tehát sokkal pontosabban tudunk majd tervezni a költségeinkkel.

Elegendő lesz egyetlen szerződést megkötnünk

Mert a generálkivitelezés során gyakorlatilag egyetlen vállalkozó, egy főkivitelező számára adunk meghatalmazást szerződéses keretek között arra, hogy megállapodjon a szükséges cégekkel a tervdokumentációkban rögzített ingatlan megfelelő minőségű felépítéséhez. Nem kell tehát azon aggódnunk, hogy honnan szerzünk egyszerre villanyszerelőt a fűtésszereléshez vagy árnyékolástechnikai szakembert a nyílászárókhoz, ha beépített redőnyöket vagy zsaluziákat szeretnénk, mert ezek a problémák mostantól nem a mi vállainkat nyomják majd.

A generálkivitelezés előnyei

A garanciális problémák egyszerűbb kezelése

Nemcsak a különféle vállalkozók felhajtása miatt nem kell aggódnunk a generálkivitelezés mellett, hanem a megfelelő minőség kapcsán sem. A kivitelező ugyanis ilyen esetekben szerződésben vállalja, hogy a terveknek megfelelő ingatlan épül, probléma esetén pedig neki kell rendeznie a munka javítását vagy helyreállítását az érintett vállalkozóval, amiről normál esetben mi nem is tudnunk majd. A cél ugyanis, hogy idegeskedés nélkül egy megfelelő minőségben felépített kulcsrakész házat kapjunk.

Egy kicsit sem kell értenünk az építkezéshez

Mivel az emberek többsége nem született kőművesnek, villanyszerelőnek vagy hidegburkolónak, ezért teljesen normális, hogy laikusan áll neki az építkezésnek, azonban sajnos nem a legszerencsésebb megoldás, mert olyan zsákutcákba kerülhetünk, melyekből csak plusz költségek árán keveredhetünk ki. A generálkivitelező azonban garantálja, hogy a laikusság megőrzése mellett a legjobb minőségben kapjuk meg kulcsra készen álmaink otthonát.

Felkeltettük érdeklődését?

Írjon nekünk!